Opis szczegółowy

W dzisiejszym świecie coraz częściej dbamy nie tylko o smak, ale i o wygląd jedzenia.  Nie bez przyczyny, od kilku lat niezwykłym powodzeniem cieszy się finger food. Te małe, jadalne dzieła sztuki zachwycają estetyką podania, kompozycją barw, aromatów i smaków. Ich rodzajów są tysiące, przy czym niektóre są uniwersalne, inne specyficzne dla konkretnych krajów. Spróbujcie! Program: 1. Wykład teoretyczny: TAPAS Omówienie podstawowych surowców potrzebnych do przygotowania potraw (charakterystyka oliw, serów, wędlin etc.) 2. Trening praktyczny dla uczestników kursu - przygotowywanie Tapas Empanadas chileanas - pierożki z ciasta francuskiego z jajkiem, rodzynką, kurczakiem i oliwkami Montaditos - mini kanapeczki z dodatkami Pinchos ze smażonymi polędwiczkami wieprzowymi z sosem chimichuri i ostro-kwaśną papryczką guindilla Gambas Pil-Pil - całe krewetki z cytryną Alinos- dwa rodzaje marynowanych oliwek z białą czekoladą i czerwonym pieprzem oraz winogronami i migdałami Kolacja (wino hiszpańskie od firmy!)  Dodatkowe informacje: - kursy można realizować od pon. do pt. o godz. 18:30 oraz w soboty i niedziele 10:00 lub 16:30

Kup teraz


Do końca pozostało: Pt, 23 Luty 2018 23:59:59 +0100

Kup teraz

Podobne aktualne promocje ogólnopolskie

Pokaż schowek

Mój schowek

Nie wysyłamy żadnych wiadomości na podany email.

Top najlepszych okazji dzisiaj