Poinformujemy Cię, gdy podobne oferty będą dostępne.

Warsztaty Kuchni Bałkańskiej | Warszawa

Kuchnia bałkańska to mozaika stylów kulinarnych kilkunastu krajów, w tym: Chorwacji, Macedonii, Bułgarii, Albanii, Rumunii, Serbii czy nawet Turcji oraz Grecji. Na jej charakter wpływają niewątpliwie warunki klimatyczne oraz przyzwyczajenia mieszkańców region. Bałkańskie smaki, jakie zachwycić mogą wasze podniebienia to przede wszystkim różnego rodzaju grillowane, duszone i pieczone mięsa, od wieprzowiny po baraninę czy jagnięcinę, proste a zarazem smaczne warzywa.  Zasmakuj bałkańskiej kuchni z

Zapisz się

Dzisiejsze oferty, które mogą Cię zainteresować:

Oferta online

219 zł

Wartość: 219 zł

Cena: 219 zł

Oszczędzasz: b/d

Kuchnia bałkańska to mozaika stylów kulinarnych kilkunastu krajów, w tym: Chorwacji, Macedonii, Bułgarii, Albanii, Rumunii, Serbii czy nawet Turcji oraz Grecji. Na jej charakter wpływają niewątpliwie warunki klimatyczne oraz przyzwyczajenia mieszkańców region. Bałkańskie smaki, jakie zachwycić mogą wasze podniebienia to przede wszystkim różnego rodzaju grillowane, duszone i pieczone mięsa, od wieprzowiny po baraninę czy jagnięcinę, proste a zarazem smaczne warzywa.  Zasmakuj bałkańskiej kuchni z

Zniżka zakupów grupowych z całego kraju


Opis szczegółowy

WARSZTATY KUCHNI BAŁKAŃSKIEJ Chorwacja, Czarnogóra, Serbia, Albania, Bułgaria, Grecja. Co łączy wszystkie te kraje? Oczywiście kuchnia, doskonała kuchnia balkańska! Podczas kursu dowiecie się na czym polega fenomen kuchni tej części świata i czym wyróżnia się ona spośród innych. Posłuchacie smacznych historii naszego przezabawnego trenera, które podkręcą Wasz apetyt, aby zaraz potem zabrać się za wspólne gotowanie typowych, oryginalnych dań bałkańskich.  Nauczycie się jak łączyć proste, znane nam składniki, aby wyczarować z nich zaskakujące potrawy pełne smaku i aromatu. Odkryjecie na czym polega sztuka grillowania mięsa oraz odpowiedniego doboru przypraw. Poznacie smak oryginalnej szopskiej sałatki i obłędnej baklavy. Na koniec naszego spotkania zaznacie ducha bałkańskiej uczty i zdegustujecie przygotowane potrawy. Szkolenie poprowadzi szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem, rodowity Serb Petar Simić. Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. W programie: Teleća čorba - gęsta zupa cielęca Prebranac - Zapiekana fasola Punjene paprike - feta z orzechami Jagnjeci  kotleti - kotlety  jagnięce Pita sa jabukama - ciasto filo z jabłkami   O organizatorze: Instytut sztuki kulinarnej  toszkoła gotowania na warszawskim Mokotowie – 4 studia kulinarne z oddzielną pracownią cukierniczą, profesjonalny zespół trenerów i asystentów, 9 lat doświadczenia na rynku, najwyższej jakości produkty z własnego importu (produkty etniczne) i gospodarstwa (produkty lokalne). Od 2007 roku organizujemy szkolenia profesjonalne i amatorskie, układamy menu dla restauracji, szkolimy kucharzy i kuchni, organizujemy eventy dla firm, pokazy gotowania, cateringi oraz piszemy książki kulinarne. Nasze kursy gotowania to nic innego jak kilka godzin nauki, dobrej zabawy oraz obcowania ze smakiem. Przygotowaliśmy je zarówno dla profesjonalistów, amatorów, jak i entuzjastów gotowania w domowym zaciszu. Słuchacze nabywają wiedzę na temat poszczególnych kuchni i uczą się krok po kroku jak przygotować prezentowane potrawy, własnoręcznie je gotując. Warsztaty zawsze prowadzone są przez doświadczonych kucharzy i znawców kuchni świata, którzy w przyjemny sposób zapoznają Państwa z wiedzą teoretyczną i praktyczną na temat gotowania. Zapraszamy do gotowania!


Promocja zakończona

Zapisz się

Pokaż schowek

Mój schowek

Nie wysyłamy żadnych wiadomości na podany email.

Top najlepszych okazji dzisiaj